ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ

Το Καζαχστάν είναι ο οικοδεσπότης και επίσημος διοργανωτής της Διεθνούς Έκθεσης EXPO 2017, με θέμα «Future Energy». Οι χώρες – μέλη του Bureau International des Expositions επέλεξαν τη Δημοκρατία του Καζαχστάν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Νοεμβρίου 2012 και η «Astana Expo 2017» αναγνωρίστηκε επισήμως ως ο επίσημος φορέας διοργάνωσης από τη Γενική Συνέλευση στις 11 Ιουνίου 2014.

Kazakhstan

Kazakhstan

Kazakhstan

Βρίσκεται στην Κεντρική Ασία στη συμβολή των δύο ηπείρων, της ευρωπαϊκής και της ασιατικής, και είναι η ένατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο με πληθυσμό με περίπου 17.926.500 κατοίκους. Ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της χώρας αποτελείται από στέπες.

Η Δημοκρατία του Καζαχστάν απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στις 16 Δεκεμβρίου 1991. Από το 1997 πρωτεύουσα της χώρας είναι η Αστανά, στην οποία φιλοξενείται η διεθνής έκθεση «Future Energy». 

Είναι μια χώρα πλούσια σε πρώτες ύλες και η σημαντικότερη οικονομικά χώρα της κεντρικής Ασίας, πρωτίστως λόγω της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η περιοχή είναι πλούσια σε φυσικές πηγές και η στρατηγική της χώρας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η πρωτεύουσα του Καζαχστάν, Αστανά, βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας στον ποταμό Ishim και έχει περίπου 853.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά το Αλμάτι.

Η Αστανά είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό και επιστημονικό κέντρο στο Καζαχστάν: εκπρόσωποι όλων των φυλών και των μεγάλων θρησκειών ζουν και εργάζονται μαζί. Η πόλη έχει γίνει ένας τόπος διεξαγωγής δημόσιων φόρουμ αφιερωμένων στη διεθνική και διαθρησκευτική συνεργασία.

Kazakhstan

Εθνικό Περίπτερο του ΚαζαΧστάν

Το κεντρικό κτίριο της EXPO 2017, το Εθνικό Περίπτερο του Καζαχστάν, έχει τη μορφή μιας σφαίρας με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και διαχέει το πνεύμα της χώρας. Μέσα από ένα εικονικό ταξίδι, θα αποκαλύψει το όραμα: Η μελλοντική ενέργεια είναι ένας άνθρωπος. Στόχος, να αποκαλύψει τις δυνατότητες του λαού του Καζαχστάν και της χώρας τους.

Επίσης, τα τέσσερα θεματικά Περίπτερα του Καζαχστάν αναδεικνύουν το θέμα της έκθεσης, το καθένα από ένα άλλο πρίσμα:

Το περίπτερο «World of Energy» αποκαλύπτει πιθανές λύσεις για μια πιο βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη στο μέλλον με τη βοήθεια της φυσικής, των πειραμάτων της επιστήμης κ.λπ.

  • Το περίπτερο «World of Energy» αποκαλύπτει πιθανές λύσεις για μια πιο βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη στο μέλλον με τη βοήθεια της φυσικής, των πειραμάτων της επιστήμης κ.λπ.
  • Το περίπτερο «Energy for the Future» απεικονίζει την έννοια της εξοικονόμησης ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Μια ξεχωριστή έκθεση είναι αφιερωμένη στις πρακτικές των «έξυπνων πόλεων», παρουσιάζοντας το έργο Smart Astana.
  • Το περίπτερο «Energy for All» παρουσιάζει τις δυνατότητες πρόσβασης στην ενέργεια για τους κατοίκους του πλανήτη και ανάπτυξής τους.
  • Το περίπτερο «My Future Energy» επικεντρώνεται στην προσωπική ευθύνη για αποδοτική και οικονομική χρήση της ενέργειας.