ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Με ένα γεμάτο από την ενέργεια της φύσης και της κουλτούρας της Περίπτερο, με θεματική «Energized nature / physis energy», Φύσις εν ενεργεία, συμμετέχει η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2017, στην Αστανά του Καζαχστάν, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, με δύο άξονες, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη γεωφυσική της θέση.

Το πλούσιο ενεργειακό δυναμικό της χώρας, σε ένα ευρύ πλαίσιο με ανεξάντλητα όρια, από την ενέργεια της ελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας μέχρι την ενέργεια των θαλασσών του Αιγαίου, των ανέμων και του «θερμοδότη» ήλιου, παρουσιάζεται με το σλόγκαν «Energy is in the air» και με έμφαση στην ενέργεια του σύγχρονου ελληνικού περιβάλλοντος.

Greek Sea
Greek Air
Greek Sun

Η εγγενής θετική αλληλεπίδραση της ελληνικής φύσης και του παραδοσιακού ελληνικού τρόπου ζωής χαρακτηρίζει την εικόνα της Ελλάδας παγκοσμίως. Η ενέργεια υπάρχει στον αέρα, Energy is in the air, ενέργεια, που πηγάζει από την ελληνική ψυχή και απλόχερα χαρίζεται στους επισκέπτες της.

Ο πρώτος στόχος της συμμετοχής της χώρας μας, μέσα από το υπόθεμα «EΧΡΟ 2017: Μείωση των ρύπων – CO2 Kassou Reduction», είναι να προβάλει τη συνεισφορά και το όραμα της Ελλάδας στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που βρίσκονται σε αφθονία στην ελληνική φύση, και κατ' επέκταση στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και στην προστασία των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών στρωμάτων με την παραγωγή φθηνότερων μορφών ενέργειας.

Ο δεύτερος στόχος της ελληνικής συμμετοχής συμπυκνώνεται στην προβολή της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας, η οποία αποτελεί ένα «ενεργειακό σταυροδρόμι», ένα κομβικό σημείο στον πολιτικό χάρτη της Ανατολικής Ευρώπης που ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις, για τη διέλευση και την εν μέρει ήπια επεξεργασία ορυκτών πηγών ενέργειας, από τις μεγάλες ενεργοπαραγωγές χώρες του ανατολικού ημισφαιρίου και της Αμερικής.